ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πραγματικά «Παράθυρα στον Πλανήτη μας» ανοίγει το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών που οργανώνει η ΕΛΛΕΤ για περισσότερα από 15 χρόνια!

Σύγχρονες ταινίες – ελληνικές και ξένες – που διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους ποιότητα, πραγματεύονται επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα οικολογίας που αφορούν όλους μας.

Την επιλογή των ταινιών επιμελείται τριμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους: Βάσω Κανελλοπούλου, παραγωγό και συγγραφέα, Λυδία Καρρά, σκηνοθέτη και καλλιτεχνική διευθύντρια του Πανοράματος και Δημήτρη Χαρίτο, κριτικό κινηματογράφου.

Από το 2015, η ΕΛΛΕΤ  ενώνει τις δυνάμεις της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, μια συνεργασία που δίνει νέα ώθηση στο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών, διευρύνοντας το κοινό του και επισημαίνοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης όλων μας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο ιστορικό κτήριο της Ελληνικής Εταιρείας στην Πλάκα και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας / Κινηματογράφος Λαΐς.

Πάγια παράλληλη δράση αποτελεί πλέον η σειρά προβολών «Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών Ταξιδεύει» σε πολλές περιοχές της χώρας μας – όπου ο Δήμος, σύλλογοι ή σχολεία μάς το ζητήσουν. Οι προβολές έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλείς με την νέα γενιά.

Στο Πανόραμα Οικολογικών ταινιών έχουμε συνεργαστεί με μια σειρά σημαντικών φορέων για την φιλοξενία εξαιρετικών ταινιών από κάθε γωνιά του πλανήτη: Πρεσβείες, μορφωτικά ινστιτούτα, ΜΚΟ κ.α.

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ