ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Συνάντηση με ΥΠΕΝ και παρουσίαση των προτάσεών μας για τροποποιήσεις του ν. 4759/ 2020

Δελτία Τύπου - 11.6.2021

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με τον κο. Νίκο Ταγαρά, Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και τον κο Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των βελτιωτικών προτάσεων της ΕΛΛΕΤ επί του προσφάτου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον ‘Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας’. Μεταξύ των θεμάτων επί των οποίων η ΕΛΛΕΤ κατέθεσε προτάσεις ήταν τα θέματα των Ειδικών και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, των χρήσεων γης, της σχέσης περιβαλλοντικής πολιτικής και χωροταξίας, των θεσμικών και χρηματοδοτικών εργαλείων αναπλάσεων και του περιορισμού της εκτός σχεδίου δόμησης μέσω του χωρικού σχεδιασμού.

Την ΕΛΛΕΤ εκπροσώπησαν ο Γιάννης Μιχαήλ, Αντιπρόεδρος της ΕΛΛΕΤ, η Μάρω Ευαγγελίδου, Πρόεδρος του Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου, ο Μιλτιάδης Λάζογλου, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΕΛΛΕΤ και ο Βασίλης Γκοιμίσης, Μέλος του Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου της ΕΛΛΕΤ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν εποικοδομητική. Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ευχαρίστησε την ΕΛΛΕΤ για τις προτάσεις που έφερε προς συζήτηση καθώς και για την δημιουργική διάθεση συνεισφοράς στο χωροταξικό και πολεοδομικό γίγνεσθαι της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος τόνισε τη σημασία ανταλλαγής απόψεων επί των παραπάνω κρίσιμων θεμάτων και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του να βελτιώσει την πολεοδομική και χωροταξική νομοθεσία, μελετά ήδη τις προτάσεις της ΕΛΛΕΤ.

Εξαιρετικά θετική κρίνεται από την ΕΛΛΕΤ η πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αξιοποιήσει προηγούμενες επεξεργασίες νομοθετικού πλαισίου για την αστική ανασυγκρότηση, εν όψει της χρηματοδότησης προγραμμάτων αναπλάσεων από τα χρηματοδοτικά μέσα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δείτε τις προτάσεις της ΕΛΛΕΤ: https://www.ellet.gr/action/ellet-protaseis-pros-ypen-gia-tropopoiiseis-tou-n-4759-2020/

 

Σχετικά άρθρα
Περισσότερα
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ