ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ποιότητα Ζωής (ΣΥΜΠΟΖΩ)

Ellet-Ποιότητα Ζωής (ΣΥΜΠΟΖΩ)

ΣΥΜΠΟΖΩ

Το Συμβούλιο Ποιότητας Ζωής έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων, την ενημέρωση για τις ιδιαιτερότητες της γεωργικής παραγωγής και την προβολή της Ελληνικής παραδοσιακής Μεσογειακής δίαιτας, ως σύγχρονου τρόπου υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Scroll για περισσότερα

H Μεσογειακή διατροφή πέραν του ότι είναι υγιεινή είναι και φιλική στο περιβάλλον, όπως αυτή εκφράζεται μέσω των παραδοσιακών απλών και σύνθετων τροφίμων.

Στα περιβαλλοντικά «υπέρ» της διατροφής αυτής πρέπει να συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι τα προϊόντα καταναλώνονται στον τόπο παραγωγής τους ή πολύ κοντά σε αυτόν, με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα μεταφοράς. Επισημαίνεται ότι η καλλιέργεια των τοπικών προϊόντων συμβάλλει όχι μόνο στην βιοποικιλότητα αλλά και στην απασχόληση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής. Είναι ακόμη, επιτακτική η ανάγκη να γίνει ευρύτερα γνωστή η πολιτισμική αξία της.

Κύρια εκδήλωση του ΣΥΜΠΟΖΩ είναι το «Σάββατο του Παραγωγού», που δίνει την ευκαιρία σε παραγωγούς βιολογικών προϊόντων από όλη την χώρα να έρθουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο κοινό μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και για την βαθειά ικανοποίηση που νοιώθουν για την δουλειά τους.

 

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ