ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τοπική βράβευση των Μονοπατιών Πολιτισμού στον Μαραθώνα από τον Hermann Parzinger, Εκτελεστικό Πρόεδρο Europa Nostra
Sneska Michailovic-Quadvlieg, Γενική Γραμματεύς Europa Nostra
Η νέα γενιά εθελοντών μας!
Όχι η Περσική... αλλά η ειρηνική "εισβολή" της Europa Nostra
Μπροστά στον Τύμβο με το Ευρωπαϊκό Βραβείο

Μια σημαντική δράση ευαισθητοποίησης, ανοιχτή σε όλους, για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη, με τον τίτλο «Walk for the Heritage of Europe» διοργάνωσε η Europa Nostra, το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιουνίου 2019 στον Μαραθώνα, ίσως το πιο εμβληματικό πολιτιστικό τοπίο στην Ευρώπη.

Εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανώσεων από 43 χώρες της Ευρώπης που απαρτίζουν την Europa Nostra, περπάτησαν στο μαγικό τοπίο του Μαραθώνα-Σχινιά, σε ένα από τα μονοπάτια του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΕΤ, καταλήγοντας στην ιστορική παραλία.

Με αυτόν τον τρόπο γιορτάσαμε την πρόσφατη απαλλαγή της ιστορικής παραλίας του Μαραθώνα από τις αυθαίρετες ταβέρνες και κατασκευές, ένα από τα επιτεύγματα του πολύπλευρου, πολυετούς αγώνα της ΕΛΛΕΤ για τον Μαραθώνα.

Είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν στον Τύμβο του Μαραθώνα η τοπική τελετή βράβευσης του Προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΕΤ με το Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra.

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Europa Nostra Hermann Parzinger, Πρόεδρος Prussian Cultural Heritage Foundation (Διευθυντής Μουσείων Βερολίνου), απένειμε στην ΕΛΛΕΤ το μοναδικό ευρωπαϊκό βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς 2019 για την χώρα μας.

Την εκδήλωση συμπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο απαγγελία αποσπασμάτων από τον Ηρόδοτο για την ιστορική μάχη, στα αγγλικά, από τον Γιάννη Σιμωνίδη.

 

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ