ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βράβευση Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου 2017

Αθήνα - Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

Το Σάββατο 6/5/2017 στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (Τριπόδων 28, Πλάκα, Αθήνα) πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στο πανελλαδικής εμβέλειας πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα σχολεία που βραβεύθηκαν με τη σημαία του προγράμματος διακρίθηκαν για τις διαδικασίες συμμετοχής όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) και τις δράσεις (διαχείριση φυσικών πόρων, αναμόρφωση σχολικού κτηρίου, συμμετοχή στην τοπική κοινωνία κ.α.) που υλοποίησαν προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού τους σε αειφόρα σχολεία. Η σημαία αυτή συμβολίζει τη δέσμευση του κάθε σχολείου για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και στο μέλλον.

Συνολικά βραβεύθηκαν 53 σχολεία όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά και από όλη την Ελλάδα διαδίδοντας την ιδέα της αειφορίας από τα Ιωάννινα έως τα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε σύντομη αναδρομή στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» από τη Συντονίστρια της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος Δρ. Αγγελική Τρικαλίτη, προβάλλοντας τη φιλοσοφία και τους στόχους του προγράμματος καθώς και απολογισμό των δράσεων που έγιναν στον έως τώρα χρόνο εφαρμογής του.
Στο πλαίσιο της βράβευσης τα σχολεία παρουσίασαν το έργο τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και τα οφέλη που αποκόμισαν από το μετασχηματισμό τους σε Αειφόρο Σχολείο.

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό κλίμα με την απονομή σημαιών και βραβείων στα σχολεία και με μικρή δεξίωση. Το γεύμα περιελάμβανε πιάτο που ετοιμάστηκε από εθελοντική ομάδα, πάνω στις αρχές και τις αξίες τόσο της Αειφορίας όσο και της Μεσογειακής διατροφής με ντόπια ελληνικά και ΠΟΠ προϊόντα.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ