ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Βράβευση Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου 2019

Αθήνα - Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 έγινε σε πανηγυρικό κλίμα η απονομή σημαιών και επαίνων στα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο μέχρι και τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο της ΕΛΛΕΤ, παρευρέθηκαν πάνω από 75 εκπαιδευτικοί εκπροσωπώντας 32 σχολεία, Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από διάφορες Διευθύνσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε με ένα καλωσόρισμα προς τους εκπαιδευτικούς η κα Κουρεμένου, συνεργάτης του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της ΕΛΛΕΤ. Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο κος Αντωνόπουλος Σύμβουλος Π.Ε. της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΑΙΘ και ο κος Σταματόπουλος ως Αντιπρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η κα Πολυμεροπούλου, Πρόεδρος του ΣΠΕ, στην ομιλία της ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τα 13 εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΛΛΕΤ, εκτός από το πρόγραμμα του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου. Δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος LIFE IP για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή καλώντας τους εκπαιδευτικούς να προσανατολίσουν τη δράση τους σε αυτά τα θέματα. Στη συνέχεια η κα Αντωνοπούλου και η κα Σωτηρίου, μέλη του ΣΠΕ, απένειμαν τα βραβεία στα παρευρισκόμενα σχολεία.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για λιγότερο από 2 χρόνια παρέλαβαν μια βεβαίωση συμμετοχής και καλωσορίστηκαν στην οικογένεια των αειφόρων σχολείων. Στη συνέχεια τα σχολεία που συμμετέχουν πάνω από 3 χρόνια στο πρόγραμμα έλαβαν ως έπαινο για τη μακροχρόνια δράση τους μια πλακέτα πάνω σε ξύλο με το σήμα του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, η οποία συμβολίζει τη σταθερή πλέον πορεία τους προς την αειφορία. Τέλος, τα σχολεία που μόλις ολοκλήρωσαν την πρώτη διετία δράσεων έλαβαν την σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, η οποία συμβολίζει τη δέσμευση του σχολείου για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και στο μέλλον.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια μικρή δεξίωση όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωριστούν μεταξύ τους . Να σημειώσουμε ότι όλα τα αντικείμενα και σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στη βράβευση όσο και στο γεύμα ήταν επαναχρησιμοποιούμενα ή κατασκευασμένα από φυσικά και βιοδιασπώμενα υλικά, ενισχύοντας την προσπάθεια για μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ