ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» ξεκινούν στις Σπέτσες

Σπέτσες - Greek Paths of Culture

Τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΕΤ μελετούν την ανάπτυξη ενός δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Νησί των Αρωμάτων, σε συνεργασία με τον δήμο Σπετσών και με βάση προτάσεις των φορέων του νησιού.

Οι ντόπιοι παρομοιάζουν το νησί με χελώνα: Το σχήμα του μοιάζει με καύκαλο χελώνας και το βουνό του, με μια ράχη που διασχίζει το νησί απ’ άκρη σε άκρη, ολοκληρώνει την παρομοίωση σε τρεις διαστάσεις. Δεκάδες ρεματιές κατεβαίνουν απ’ την ράχη ως την θάλασσα. Μικρό νησί, μόλις 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μεγάλο όμως σε ιστορία, φύση και πολιτισμό.
Η πόλη των Σπετσών αξίζει από μόνη της να αφιερώσεις πολλές ημέρες περιήγησης, αλλά και η ύπαιθρός της είναι γεμάτη μυστικά και εκπλήξεις: Σπιθάρια, πηγές, πευκοδάση, αλώνια, σπηλιές, εκκλησιές και μοναστήρια, παραλίες και κορφές με ανεμπόδιστη θέα 360 μοιρών στο Μυρτώο πέλαγος, την Πελοπόννησο και την Ύδρα. Και φυσικά, παλιά μονοπάτια που σε συνδυασμό με τον περιφερειακό δρόμο και τους χωματόδρομους μπορούν να βοηθήσουν τα πόδια σου να σε πάνε παντού.

Κι όταν θα έχουμε ένα δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στις Σπέτσες, θα πρέπει να διαλέξουμε: Πάμε πρώτα στο «Βυζαντινό», απ’ την παραλία του Βρέλλου ως την Ζογεριά, δίπλα από την θάλασσα, ή ν’ ανέβουμε στην Βίγλα και το Ιταλικό απ’ την Λουβιάρα; Μακάρι να έχουμε πάντα τέτοια διλήμματα! Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ