ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Πύλος: διάσωση ιστορικού τοπίου

Πελοπόννησος
Πύλος, ιστορικό τοπίο
Πύλος, ιστορικό τοπίο

Μετά την μεταπολίτευση προχώρησε γρήγορα η αδειοδότηση μεγάλης βιομηχανίας ναυπηγείων στον ιστορικό κόλπο της Πύλου.

Άλλη μια φορά ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε όλη τη χώρα κινητοποιήθηκαν από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ αφού κινδύνευε μια περιοχή με απίστευτη φυσική ομορφιά και μοναδικά μνημεία.

Ζητήθηκε η συμπαράσταση του Υπουργού Πολιτισμού καθηγητού Κωνσταντίνου Τρυπάνη. Εκείνος ζήτησε την κατανόηση του πρώην μαθητή του στην Οξφόρδη και Προέδρου της ΕΛΛΕΤ Κώστα Καρρά. Μόλις είχε αποκαλυφθεί ότι τα μνημεία της Ακρόπολης, κορυφαία μνημεία του πολιτισμού, ήταν σε κίνδυνο από τις μεταλλικές ράβδους και την αέρια ρύπανση και απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργού ήταν να ξεκινήσει άμεσα το μεγάλο έργο συντήρησής τους. Ζήτησε από την ΕΛΛΕΤ να δώσει τον αγώνα της Πύλου, με τον οποίο συμφωνούσε. Εκείνος θα αναλάμβανε την κολοσσιαία προσπάθεια για τα μνημεία της Ακροπόλεως, κάτι που πράγματι έκανε και στέφθηκε με επιτυχία. 

Ο αγώνας για την Πύλο διήρκεσε 4 χρόνια και κερδήθηκε δικαστικά. Έτσι διασώθηκε η περιοχή του κόλπου της Πύλου και μπόρεσε αργότερα να πραγματοποιηθεί αειφόρος ανάπτυξη που έφερε σημαντικό οικονομικό όφελος στους κατοίκους της περιοχής.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ