ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επισκέψιμα Αρχοντικά 2024

Ελλάδα - Επισκέψιμες Ιστορικές Κατοικίες
Ellet-Επισκέψιμα Αρχοντικά 2024

Αρχοντικές κατοικίες σε δέκα περιοχές όλης της Ελλάδας, ανοίγουν τις πόρτες τους και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Με μεγάλη χαρά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), διοργανώνει για τρίτη φορά τη δράση «Επισκέψιμα Αρχοντικά», με την υποστήριξη αυτή τη φορά της Airbnb, κατόπιν πρότασης της European HistoricHouses Association. Ιδιοκτήτες ιστορικών κτηρίων, θα ανοίξουν τις πόρτες τους μεταξύ 21 και 24 Ιουνίου, προσκαλώντας το ευρύ κοινό να τα επισκεφθεί και να γνωρίσει την πολιτιστική τους αξία.

Στην Ευρώπη δίνεται μεγάλη σημασία στη διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου των ιστορικών κατοικιών, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα κτίρια να έχουν επιβιώσει. Στην Ελλάδα, λίγες σχετικά ιστορικές κατοικίες επιβίωσαν από την άναρχη οικοδομική ανάπτυξη των δεκαετιών 1960-1980 και δυστυχώς η πρακτική της κατεδάφισής τους συνεχίζεται και πριμοδοτείται από το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

Η ΕΛΛΕΤ καθώς έχει μεταξύ των στόχων της τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελλάδα, έχει κάνει πολλές προσπάθειες για την προστασία των ιστορικών κατοικιών και για την προώθηση του προγράμματος ΔΙΑΤΗΡΩ που θα ενισχύσει οικονομικά τους ιδιοκτήτες ιστορικών κατοικιών να αποκαταστήσουν τις κατοικίες τους, καθώς αυτές διατηρούν την ιστορική μνήμη της παρτίδας μας και θυμίζουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις διάφορες περιοχές της χώρας μας. Και τα κτίρια αυτά εκτός από την ιστορική τους σημασία, εμπεριέχουν και αισθητική αξία και ποιότητα, για τη σοφή χρήση των υλικών και την ένταξη τους στο περιβάλλον.


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον συνημμένο οδηγό.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ