ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου: το μέλλον της Σκύρου 23/3/2022

Ελλάδα

Η ΕΛΛΕΤ συμμετέχει στην διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία με θέμα «Το μέλλον της Σκύρου υπό την απειλή τεράστιου Αιολικού Σταθμού» την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 (ώρα έναρξης 12:00).

Η συνέντευξη τύπου διοργανώνεται με αφορμή τη νέα απόπειρα αναβίωσης του σχεδίου εγκατάστασης τεράστιου Αιολικού Σταθμού (ΑΣΠΗΕ) 300 MW στην περιοχή NATURA «Όρος Κόχυλας» της Σκύρου, μέσω του αιτήματος υπαγωγής του στο καθεστώς των «στρατηγικών επενδύσεων».

Η τεράστια οικολογική αξία του Κόχυλα για τα πουλιά, την ενδημική χλωρίδα και πανίδα και το Σκυριανό άλογο έχει επανειλημμένα τονιστεί και αναδειχθεί. Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι η Σκύρος και ο Κόχυλας φιλοξενούν μία από τις μεγαλύτερες αποικίες του αυστηρά προστατευόμενου είδους γερακιού Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae): σχεδόν το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους αναπαράγεται στην Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα μας εκείνη με τη μεγαλύτερη ευθύνη σε διεθνές επίπεδο για τη διατήρησή του.

Το θηριώδες έργο έχει ήδη καταδικαστεί περιβαλλοντικά, πολιτικά, θεσμικά, νομικά, ηθικά και κοινωνικά, ενώ εννιά χρόνια πριν η εγκατάστασή του είχε απορριφθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Την αντίθεσή τους στην εκ νέου σχεδιαζόμενη εγκατάσταση εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση 10 περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς και χιλιάδες πολίτες και φορείς μέσα από τα περισσότερα από 2.000 σχόλια που κατατέθηκαν σε μόλις 15 ημέρες στην πλατφόρμα διαβούλευσης της ENTERPRISE GREECE.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και εξέχοντες φίλοι της Σκύρου, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με παρεμβάσεις και εκπρόσωποι της Πολιτείας.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν ως ομιλητές:

  • Νικόλαος ΜαυρίκοςΔήμαρχος Σκύρου
  • Ιωάννης ΕυγενικόςΑντιδήμαρχος Σκύρου, Συντονιστής Επιτροπής Αγώνα ΣΚΥΡΟΣ S.O.S.
  • Αποστόλης ΚαλτσήςΥπεύθυνος Δράσεων Διατήρησης, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία
  • Θωμάς Δοξιάδης, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
  • Στάθης ΖακυνθινόςΕπιτροπή Αγώνα ΣΚΥΡΟΣ S.O.S.

Τοποθετήσεις θα γίνουν από τους:

  • Phil KnottΣύμβουλος Οικοτουρισμού & Senior Wildlife Tour Leader
  • Κωνσταντίνα ΣκαναβήΚαθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής & Επικοινωνίας – Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής
  • Κυριάκος ΑντωνόπουλοςΠρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Σκύρου

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom για συντάκτες και δημοσιογράφους, ενώ θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι YouTube της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ