ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αποτελέσματα Πανελλήνιου διαγωνισμού «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζω ζωή»

Ελλάδα - LIFE-IP AdaptInGR

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζω ζωή» ο οποίος εντάσσεται στις εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος «LIFE IP –AdaptinGR» διεξήχθη από 5 Οκτωβρίου έως 19 Απριλίου 2021.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να υποβάλλουν συμμετοχή στον διαγωνισμό μέσα από 3 κατηγορίες έργων:
Α) Βίντεο (οπτικό υλικό)
Β) Ηλεκτρονικό Παιχνίδι
Γ) Επιτραπέζιο Παιχνίδι

Απ’ όλη την Ελλάδα, από το Ηράκλειο μέχρι την Κομοτηνή η ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν συγκινητική ενώ εντυπωσίασε η συγκρότηση των μαθητών που τα δημιούργησαν με φαντασία, πραγματική έγνοια για το περιβάλλον και επίγνωση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής. Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, περισσότεροι από 230 μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διαγωνισμού, εκφράζοντας δημιουργικά τις ανησυχίες τους σχετικά με την κλιματική αλλαγή καθώς και τις ιδέες και τις προτάσεις τους προσαρμογής σε αυτή.

Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να ανοίξουν διάλογο και να αναστοχαστούν σχετικά με αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Τους δόθηκε η δυνατότητα να ενεργοποιηθούν περαιτέρω αναφορικά με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας μας έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, να συμβάλουν στην ενδυνάμωση της προσαρμοστικής ικανότητας της ελληνικής κοινωνίας και να διακριθούν για τις προσπάθειές τους. Η κριτική διερεύνηση του ζητήματος από τους μαθητές φάνηκε τόσο από τα έργα τους όσο και από τον τρόπο με τον οποίο μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και προκάλεσε συγκίνηση στους παρευρισκόμενους αλλά κυρίως ελπίδα για το μέλλον.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε μια εορταστική διαδικτυακή εκδήλωση στις 30/06 μέσω της πλατφόρμας zoom. Σε κάθε μία από τις 3 κατηγορίες διακρίθηκε 1 σχολείο από κάθε ηλικιακή ομάδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες έλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Διακρίθηκαν οι παρακάτω συμμετοχές:

1. Κατηγορία Βίντεο

2. Κατηγορία Ηλεκτρονικό Παιχνίδι

3. Κατηγορία Επιτραπέζιο Παιχνίδι

  • Δημοτικό Ελληνογερμανικής Αγωγής – O=C=O
  • Γυμνάσιο Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά – Βοήθησε και συ
  • 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς – Τελευταία Ευκαιρία

4. Ειδική Διάκριση εκτός συναγωνισμού

 

Ο επόμενος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός του έργου προγραμματίζεται για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ