ΜΕΝΟΥΚΛΕΙΣΙΜΟ

5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου με θέμα: Κλιματική Κρίση και Νερό"

Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο
Ellet-5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου με θέμα: Κλιματική Κρίση και Νερό

1-5 Ιουλίου 2024: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) διοργανώνει το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου με θέμα: Κλιματική Κρίση και Νερό“.

· πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διαθεσιμότητα του νερού στην Ευρώπη και ειδικότερα στη χώρα μας;

· τι είδους προετοιμασία χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις;

Το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος είναι η αύξηση του βαθμού ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και, μέσω της διαγενεακής μάθησης, της κοινωνίας γενικότερα, για την κλιματική κρίση στην Ελλάδα. Οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των μελλοντικών γενεών ως προς την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Εξοπλίζοντάς τους με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενσωματώσουν θέματα κλιματικής αλλαγής στα μαθήματά τους, το Θερινό Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των νέων και να ενθαρρύνει τη βιώσιμη συμπεριφορά.

Το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο χωρίζεται σε 2 ενότητες:

Α. Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Ιουλίου / Διαδικτυακά: θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές παρουσιάσεις, ομιλίες και panels με στόχο να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους εκπαιδευτικούς και πολίτες να ενημερωθούν από τους ειδήμονες ομιλητές σχετικά με αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Το διαδικτυακό σκέλος θα είναι ανοιχτό για όλους. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο κανάλι της ΕΛΛΕΤ στο YouTube https://www.youtube.com/@sepiellet 

 

Β. Πέμπτη 4 & Παρασκευή 5 Ιουλίου / Παρακολούθηση δια ζώσης: υλοποίηση δια ζώσης δράσεων και εργαστηρίων με εκπαιδευτικούς, στην περιοχή της Δράμας και στο Παρανέστι, στις όχθες του Νέστου. Το σκέλος αυτό αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ΔΕΝ είναι ανοιχτό στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες / διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Βάσια Κουρεμένου, συνεργάτιδα του Συμβουλίου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής εκπαίδευσης της ΕΛΛΕΤ, στο email aeiforosxoleio@gmail.com και στο 210-3316955 (εσωτ 5).

Σχετικές Δράσεις
Όλες οι δράσεις
ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ