ΕΛΛΕΤ- ΔΤ: Άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων για το δάσος Σχινιά-Μαραθώνα

Η πρόσφατη εθνική τραγωδία στο παρακείμενο Μάτι εντείνει τις ζωηρές ανησυχίες μας για την τύχη του προστατευόμενου σπάνιου δάσους κουκουναριάς, μέρους του ευρύτερου προστατευόμενου υγρότοπου του Σχινιά-Μαραθώνα. Ιδιαίτερα εκεί, το παχύ στρώμα από πευκοβελόνες και η αχρηστία 
του δικτύου πυρόσβεσης, επιβάλουν την άμεση λήψη προστατευτικών μέτρων, όπως άλλωστε απέδειξαν οι μικρές φωτιές που ξέσπασαν στον Σχινιά χθες και προχθές, χωρίς ευτυχώς νέα θύματα! 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) ασχολείται χρόνια τώρα, συστηματικά, με τα προβλήματα της περιοχής και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς. Έχει καταθέσει τεκμηριωμένες σωστικές προτάσεις, η σπουδαιότερη των οποίων αφορά στην απαγόρευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων στον δρόμο που διασχίζει το σπάνιο πευκοδάσος, με παράλληλη και μεθοδευμένη την πρόσβαση των επισκεπτών. 

Συγκεκριμένα, η ΕΛΛΕΤ έχει οργανώσει ειδική Ημερίδα ήδη από τις 7 Ιουνίου 2015 στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων. Αν και όλοι οι σχετικοί φορείς έχουν δηλώσει σύμφωνοι με τις θέσεις αυτές, η εφαρμογή τους καθυστερεί ακατανόητα! 

Η ΕΛΛΕΤ είναι έτοιμη να συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις στην ουσιαστική προστασία του πευκοδάσους, που θα επιτρέπει ταυτόχρονα στην πρόσβαση στους πολίτες – επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι η άμεση προφύλαξη του διεθνούς σημασίας τόπου του Μαραθώνα-Σχινιά κρίνεται σήμερα εξαιρετικά επείγουσα!  


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Περιβάλλοντος & Πολιτισμού: 
κα Κ. Στεμπίλη -  Τηλ: 210 - 32 25 245 & 210 - 32 26 693 / E-mail: sepi@ellinikietairia.gr / www.ellet.gr                  

PDF

Επικοινωνία
Κτήριο Ελληνικής Εταιρίας
Έλα στο ιστορικό μας κτήριο

Τριπόδων 28, Πλάκα

TK: 10558
τηλ: 210 3225245 / 210 3226693
fax: 210 3225240
email: elet@ellinikietairia.gr
Facebook
Ελληνική Εταιρία © 2012
Επικοινωνία | Γίνε φίλος
Javascript is required to view this map.